Město Orientu

12.05.2013 16:40

Za šestero řekami a šestero horami (ano, bylo to o jednu řeku a horu blíž, než tam, kde bydlela Karkulka,) se rozkládala obrovská říše nesoucí honosné jméno Taburetistán a v něm město, ze všech měst nejhonosnější - Achšašabád, které sice nebylo hlavní, ale ze všeho nejdůležitější - měli tu jedinou výrobnu a firemní prodejnu zmrzliny v celém Taburetistánu a přilehlém okolí. A vyráběly se tu všechny příchutě, na které jste si vzpomněli - tataráčková, vanilková s kyselou okurkou, housková, karbanátková, i zmrzlina s příchutí podpažního teploměru, dřevěná, prostě všechny příchutě, které jste (možná) toužili ochutnat.  Asi se ptáte jak na tom mohli vydělávat - tolik příchutí a jeden kopeček nemůže stát moc, to by si ho nikdo nekoupil, k tomu všemu ještě město uprostřed pouště - tam jen tak někdo nezavítá. Odpověd byla prostá - export. Zmrzliny z Achšašabádu měly prostě ve světě jméno a Evropani, Američané i Antarktiďané za ně byli schopní zaplatit ohromné sumy peněz, a tak se z Taburetistánu stal daňový ráj, z Achšašabádu prosperující město s pozlacenými budovami a z Taburetisťanů líní nepracující tlouštíci, kteří se mohli válet na kanapi 24/7, protože za ně stroje vyráběly zmrzlinu a cizí lidé za ní platili miliony dolarů. Až jednou vypadl proud........ a Achšašabád nahodil záložní zdroj a žil poklidným životem dál.

Cíl dnešní práce byl jednoduchý - nakreslit orientální město, plné barevných budov a pozlacených střech - to vše ve třech formách a to: 

1) V progamu MS Paint (malování) - práce byla asi nejjednoduší, zato nejméně hezká - celá z geometrických útvarů, a vybarených ploch.

2) V programu ArtRage3: práce se mi líbí asi ze všech nejvíc, ale bylo s ní nejvíce práce - "rovná" čára se na grafickém tabletu dělá prostě huř než na papíře. Práci také ulehčovala možnost vrstev.

3) Na hodině VV: obtížnost práce "něco mezi", výhoda byla v tom, že jsem pracoval na opravdovém paríře, ale tempery se do sebe začaly vpíjet a celý obrázek na mě působí tak trochu umazaně.

Nakonec chci upozornit, že na žádném z těchto obrázků nejsou "Zmrzlinárny Achšašabád", neboť jejich zobrazování je přísně zakázáno.